Loods 6 logo
Agenda - Loods 6

Verstreken activiteiten

Open flessen zaterdag bij D-Vine

Mei 2023

Iedere zaterdag staan er flessen open van 15:00- 18:00 uur. Kom gezellig langs om mooie wijnen te proeven bij D-Vine.

D-Vine KNSM Laan 293

Lees meer

Eindexpositie Emergo Fotoacademie

25 t/m 28 mei 2023

In mei '23 studeren 33 studenten van de Fotoacademie in Amsterdam af. Alle afstudeerwerken worden onthuld tijdens de afstudeerexpositie Emergo, van 25 t/m 28 mei in Loods 6 in Amsterdam. Veelzijdige expositie; van autonoom tot documentair en van beelden aan de muur tot video-installaties.

Emergo betekent ‘naar voren komen’ in het Latijn. Voor de studenten vertegenwoordigt het de start van onze carrière als professionele beeldmakers. Zij hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om hun werk te ontwikkelen en om te groeien als kunstenaars.

IN DE BAGAGEHAL KNSM Laan 289

Lees meer

Expositie Kracht

13 t/m 21 mei 2023

De leden van de Onafhankelijken zochten dit jaar samen met een gastkunstenaar naar wat KRACHT voor hun betekent en welke vorm zij daar aan konden geven. Dit samenwerkingsverband met wisselend nieuwe gasten, heeft er voor gezorgd dat deze vereniging elk jaar weer voor een verrassend nieuwe expositie zorgt. Dit keer met KRACHT, gezien en gemaakt door ruim zeventig kunstenaars.

IN DE BAGAGEHAL: KNSM Laan 289

Lees meer

4 mei herdenking De Kroonvaarders

4 mei 2023

De Kroonvaarders, vereniging van oud KNSM-medewerkers, VOS, Vereniging Ons Suriname en bewoners KNSM-eiland herdenken op 4 mei de 247 koopvaardijveteranen van de KNSM, slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer

Liminal Space

17 t/m 19 maart 2023

Moderne kunst van nieuw werk kunstenaar Malou Nahuys

IN DE BAGAGEHAL: KNSM Laan 289

Lees meer

Expositie De Reis

3 & 4 maart 2023

Vrijdag 3 maart opening van ‘De Reis’: expositie van Leger des Heils deelnemers.

IN DE BAGAGEHAL KNSM Laan 289

Lees meer

Boekpresentatie 'Ontsporen' van Sarai van de Boel

10 februari 2023

In Ontsporen / Off Track zijn kunst en filosofie de inspiratie om anders te kijken naar het dagelijks leven en naar organisaties. Met een filosofische benadering daagt Sarai van de Boel de lezer uit om van binnenuit naar eigen systemen te kijken en laat inzien dat ontsporen mag.

Vrijdag 10 februari 16.30 uur, inloop vanaf 16.00 uur

CENTRALE HAL in LOODS 6 KNSM Laan

Lees meer

The Call To

20 januari 2023

"With ‘THE CALL TO…’ iNDiViDUALS Studio celebrates the ballroom scene together with the Dutch Chapter of the Legendary House of Comme des Garçons. The event continues the ongoing dialogue with the ballroom community. And teaches the audience more about the origin, meaning and energy of Ballroom through a Panel Talk and multi-media publications. These include a showcase of the custom-made garments for the House members, discussing the spectrum of femininity and masculinity, and how one can flow fluidly between genders."

IN DE BAGAGEHAL KNSM Laan 289

Lees meer

Eindexpositie Blik Fotoacademie

15 t/m 18 december 2022

22 beeldmakers van de Fotoacademie exposeren hun eindexamenwerk in De Bagagehal/Loods 6, Een loods vol fotografie en film, met gratis toegang.

IN DE BAGAGEHAL KNSM Laan 289

Lees meer

(re)Discoveries

9 t/m 11 december 2022

Kunstcoach Manuela Klerkx lanceert (re)Discoveries, een nieuwe kunstbeurs die van 9 tot en met 11 december plaatsvindt in De Bagagehal/Loods 6 in Amsterdam

Wat hebben kunstenaars als de 92-jarige Ines van den Kieboom (dit jaar opgepikt door de fameuze Tim Van Laere Gallery, Antwerpen), Jacqueline de Jong (1939, Dürst Britt & Mayhew, Den Haag) en Jacqueline Peeters (1961, Galerie Gerhard Hofland) met elkaar gemeen? Juist, dat ze (soms) pas laat waardering en erkenning kregen voor hun werk maar wel al jaren kunst maakten, door roeien en ruiten gingen, soms een tijdlang uit beeld verdwenen, maar nooit opgaven. Hun talent, passie en doorzettingsvermogen, maar ook de manier waarop ze zichzelf (her)uitvonden en (her)ontdekten, is de inspiratiebron voor de beurs (re)Discoveries.

IN DE BAGAGEHAL KNSM Laan 289

Lees meer

Benefietveiling Loods 6 Community

1 t/m 3 december 2022

Kom naar de speciale benefietveiling op 3 december in de Bagagehal/Loods 6. Voor de veiling doneren bedrijven, winkels en makers in Loods 6 producten, kunstwerken of diensten die per opbod geveild worden. De opbrengsten dragen bij aan de proceskosten voor het behoud van Loods 6.

De expositie van het te veilen werk vindt plaats op 1 en 2 december, van 13:00 tot 20:00 uur in de Bagagehal Loods 6. Zaterdag 3 december is de veiling, inloop 15:00 uur, start veiling 16:00 uur.

IN DE BAGAGEHAL
ENTREE: SURINAMEKADE 30

Lees meer

Lustrum AmstellandKunst

25 t/m 27 november 2022

In het weekend van 25 t/m 27 november viert AmstellandKunst haar 15-jarige bestaan met een lustrumexpositie in De Bagagehal/Loods 6 in Amsterdam.
AmstellandKunst is een collectief van meer dan 50 professionele kunstenaars uit de regio Amstelland en omstreken (oa. Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Aalsmeer) en streeft naar diversiteit in kunstvormen. De uitwisseling tussen de kunstenaars van verschillende disciplines werkt stimulerend.

IN DE BAGAGEHAL KNSM Laan 289

Lees meer

Close Connections

11 t/m 19 november 2022

“Close Connections” is de titel van een duo-tentoonstelling van Bernadien Wels en Marciana Timmermans. Behalve het feit dat zij als moeder en dochter een nauwe band hebben, zijn er ook veel andere dingen die hen met elkaar verbinden. Bernadien maakt stoer en krachtig ruimtelijk werk, dat zowel bestaat uit vrijstaande beelden als wandobjecten. Marciana maakt handmatig surrealistische collages, die ze digitaal uitvergroot naar grotere formaten op andere media dan papier.

IN DE BAGAGEHAL KNSM Laan 289

Lees meer

Sint Lucas

4 t/m 6 november 2022

Charley Toorop, oud-lid van de Kunstenaarsvereniging Sint Lucas, schreef ooit dat het karakter van een kunstenaarsvereniging niet door één enkele kunstrichting bepaald moet worden, maar dat de kunstenaars zelf gezamenlijk het karakter van de vereniging bepalen. In deze sfeer van
veelzijdigheid organiseert Sint Lucas een ledententoonstelling van 4 t/m 6 november 2022 in De Bagagehal.

IN DE BAGAGEHAL KNSM Laan 289

Lees meer

Trouwbeleving XL Amsterdam

30 oktober 2022

Bezoek het Trouwbeleving XL Event in De Bagagehal/Loods 6 in Amsterdam. Op deze prachtige, industriële locatie vindt de leukste en gratis trouwbeurs in Amsterdam plaats. Hier kunnen jullie volop ideeën opdoen voor jullie grote dag! Of jullie nu opzoek zijn naar de leukste bedrijven, tips voor een knallende party of opzoek zijn naar de mooiste bruidsjurk. Bij het Trouwbeleving XL event in Loods 6 in Amsterdam zijn jullie aan het juiste adres. Willen jullie inspiratie opdoen voor jullie bruiloft? Bezoek dan de gratis trouwbeurs in Loods 6 in Amsterdam op 30 oktober 2022.

IN DE BAGAGEHAL KNSM Laan 289

Lees meer
Zelf een evenement organiseren of ruimte huren in Loods 6?
Neem contact op
De mooiste collectie voor je interieur: kunst, design, keukens, houten vloeren, keramiek...
Bekijk de winkels