Loods 6 logo
De Onafhankelijken - Loods 6

De Onafhankelijken

30 april t/m 8 mei 2022

EILAND

Eiland, dat prikkelt de gedachten. Al eeuwen. “No man is an island”, de beroemde woorden uit een preek van John Donne (1650). Om er maar eens één te noemen. I am a rock, I a man island, bezongen door Simon and Garfunkel (1965) om een andere te noemen. Iedereen heeft een verbeelding bij een eiland: hetzij letterlijk een stuk land omgeven door water of een droom van een tropisch paradijs of het gevoel van in zichzelf gekeerd te zijn na 2 jaar Corona. Op zoek naar de ultieme rust van een onbewoond eiland of juist een roep om actie bij het verdwijnende Tuvalu-eiland als icoon van de klimaatverandering.
Het thema Eiland is in deze tentoonstelling ter hand genomen door ca. 40 kunstenaars van de kunstenaarsvereniging de Onafhankelijken en hun 40 gasten. Elk natuurlijk met een eigen interpretatie en associatie. Voeg daarbij nog de verscheidenheid aan technieken, 2d ,3d, installaties, videokunst, diverse materialen. Dat leidt tot een bijzondere tentoonstelling in het jaar dat de Onafhankelijken als vereniging 110 jaar bestaat.

We houden een preview voor de pers op vrijdag 29 april om 17:00 uur. Dan is er ook gelegenheid om de kunstenaars te ontmoeten
Als u meer informatie wilt ontvangen, kunt u terecht bij Liesbeth Sevenhuijsen 0622469595

Openingstijden: 12:00 - 17:00 uur

IN DE BAGAGEHAL KNSM Laan 289

website
Nieuwsbrief Loods 6
Ontvang het laatste nieuws over evenementen en activiteiten rondom Loods 6.