Loods 6 logo
HET WEEKEND VAN HET PORTRET Nederlandse Portretprijs - Loods 6

HET WEEKEND VAN HET PORTRET Nederlandse Portretprijs

18 t/m 20 september 2020

Expositie met 104 portretten, lezingen en paneldiscussie rondom thema ‘Muze in de kunst’

Stichting De Nederlandse Portretprijs organiseert wederom een Weekend van het Portret. Vanuit het doel om portrettisten in 2D en in 3D kans te bieden zich te presenteren, en om het publiek de unieke gelegenheid te geven om het gevarieerde werk van hedendaagse portrettisten bijeen te zien. De tentoonstelling heeft als thema ‘de Muze’.

Een onafhankelijke commissie selecteert momenteel uit 523 digitale inzendingen circa 100 werken voor de tentoonstelling. Een programma met lezingen en paneldiscussies zal het thema verder uitdiepen. De winnaars van de Portretprijs 2019, Mooniq Priem en Scott Bartner zullen officieel hun werk overhandigen aan de door hen geportretteerden, resp. Frans Leidelmeier en Stefano Keizers. Ook publiekswinnaar Fulco de Vos zal zijn nu gereed zijnde portret van Michael van Praag aan de geportretteerde overhandigen. Het belooft dus een boeiend weekend te worden waarin kunstwerken, wetenschap en opinies elkaar verrijken.

‘De Muze’: van 18 t/m 20 september te zien in De bagagehal/Loods6 te Amsterdam. Kaartjes zijn beschikbaar aan de deur, €2 per stuk.

IN DE BAGAGEHAL KNSM Laan 289

website
Nieuwsbrief Loods 6
Ontvang het laatste nieuws over evenementen en activiteiten rondom Loods 6.