Loods 6 logo
Met lef verzameld - Loods 6

Met lef verzameld

15 maart t/m 05 april 2019

In aanloop naar het 65-jarig bestaan van SBK Kunstuitleen & Galerie in 2020, geven wij je een kijkje in ons 'verzamel dna' met de expositiereeks ‘Met lef verzameld’. Vanaf vrijdag 15 maart opent SBK Galerie 1 Amsterdam KNSM de deuren met de eerste uit de reeks exposities dit jaar over onze kerncollectie. Blijf ons de komende maanden volgen voor een unieke verzameling verhalen.

SBK heeft ruim 40.000 uitleenbare kunstwerken in haar totale collectie van circa 4.500 verschillende kunstenaars, verzameld in een tijdsbestek van ruim 6 decennia. Daarin bevinden zich unieke stukken behorend tot verschillende stromingen en perioden binnen de Nederlandse kunstgeschiedenis.

De kerncollectie is de pijler van onze gehele collectie; de kunstwerken die hier onderdeel van zijn, vormen zogezegd de kwalitatieve highlights. De kernwerken uit de SBK-collectie van kunstenaars die in de loop der tijd zijn uitgegroeid tot (inter)nationale en regionale namen binnen de kunstwereld, vormen ook een kwaliteitsmeting voor de aankoop van nieuw werk van een nieuwe lichting kunstenaars.

SBK Kunstuitleen KNSM Laan 307-309

Open: din t/m vrij van 10:00 - 18:00 uur, zat & zon van 11:00 - 18:00 uur

Nieuwsbrief Loods 6
Ontvang het laatste nieuws over evenementen en activiteiten rondom Loods 6.