Loods 6 logo
Nederlandse Portretschap - Loods 6

Nederlandse Portretschap

1 t/m 3 november 2019

200 PORTRETTEN TIJDENS DE PORTRETBIËNNALE
Het Nederlands Portretschap is vereniging van schilders en beeldhouwers die zich hebben toegelegd op het maken van portretten, al dan niet in opdracht. Hun doelstelling is het om door middel van tentoonstellingen en publicaties de belangstelling voor het portretgenre nieuw leven in te blazen.
Het Nederlands Portretschap organiseert in november haar grote tweejaarlijkse tentoonstelling van portretten in Loods 6. Dit gebeurt deze keer samen met 15 GASTEXPOSANTEN die het portret ook als specialiteit hebben.
Alle wanden van Loods 6 zijn dit weekend gevuld met een variëteit aan portretten in de meest uiteenlopende technieken: geschilderd, getekend, uit hout gesneden, in brons, keramiek, papier en in steen.
Portretten worden meestal gemaakt als aandenken aan dierbaren of aan gedenkwaardige momenten, zoals familie- en kinderportretten. Een portret laat zien wie je bent, waar je bent en met wie. In deze tijd van selfies, Facebook en sociale media staat het portret centraal: we leven in een beeldcultuur en meer dan ooit is het portret een communicatiemiddel. Aan een goed portret kun je zien wie de afgebeelde persoon is, zijn status en interesses in een specifieke tijd.
Bij deze tentoonstelling is goed te zien dat de kunstenaar steeds een bewuste keuze maakt in vorm en stijl om de geportretteerde karakteristiek af te beelden. Zo wordt er afwisselend gekozen voor alleen een kop, een buste, een afbeelding en face, of juist en profile, of ten voeten uit. De een maakt gebruik van foto’s, de ander principieel niet, wat een verscheidenheid aan interessante opvattingen oplevert.
Door de persoonlijke artistieke kwaliteit van deze groep kunstenaars is goed te zien hoe de kunstenaar door zorgvuldige observatie, samen met zijn verbeeldingskracht in staat is zijn model goed te treffen.
Dit samen met alle verschillen in stijl en gebruikte technieken levert een buitengewoon boeiende tentoonstelling op die het bezoeken absoluut waard is.

IN DE BAGAGEHAL KNSM Laan 289

Vrijdag 1 november van 13:00 - 19:30 uur
Zaterdag 2 & zondag 3 november van 11:00 - 18:00 uur

Vrijdag 1 november zal Andrea van Pol om 18:00 uur de expositie openen

Website
Nieuwsbrief Loods 6
Ontvang het laatste nieuws over evenementen en activiteiten rondom Loods 6.