Loods 6 logo
Rolling Art 2022 - Loods 6

Rolling Art 2022

3 t/m 6 juni 2022

ROLLING ART SHOWS rolt kunstconcept voor 2e maal uit in Loods6 Amsterdam.

Van 3 t/m 6 juni vindt er weer een Rolling Art Show plaats in Loods6 op het KNSM eiland.

Vier dagen lang tonen gerenommeerde kunstenaars en fotografen hun beste of recente werken aan een breed kunstminnend publiek.

Bij een Rolling Art Show ligt de focus op het creëren van een rijke, post-museale beleving van kunst. Alle werken zijn op een overzichtelijke wijze gepresenteerd in Loods6.
De bezoekers krijgen alle gelegenheid te genieten van de geëxposeerde werken welke veelal door de kunstenaars zelf gepresenteerd en zo kan met de kunstenaars zelf in gesprek gaan.
Er is een brede selectie aan schilderijen, fotografie en sculpturen.

Rolling Art Shows organiseren niet alleen deze kunst expositie, maar stimuleren ook talent volle kunstenaars. Goede voorbeelden daarvan zijn Frederique Spigt en Nathalia Olhova. Frédérique eenmaal afgestudeerd aan de kunstacademie gaf zij de voorkeur aan haar muzikale carrière. Corona gooide roet in het eten en Frédérique ging zich focussen op het schilderen. In korte tijd heeft zij een eigen, krachtige en kleurrijke schilderstijl ontwikkeld met oog voor subtiele details. Speciaal voor deze tentoonstelling heeft zij een tiental prachtige schilderijen gemaakt. Haar uitspattingen worden door de kunstwereld in de gaten gehouden.

Een andere ontdekking is de jonge kunstenares Nathalia Olhova afkomstig en gevlucht uit de Krim. Natalia woont en werkt tegenwoordig in Nederland.
Zij is afkomstig uit een Oekraïens kunstenaarsgeslacht. Onder haar pseudoniem Sunflower, maakt zij kleurrijke en veelal abstracte schilderwerken in een stijl die zij zelf omschrijft als emotioneel en esoterisch. Imponerende werken van een veelbelovend kunstenares.

Mede initiatiefnemer Rep Ringel, toont zijn geheel abstracte kunst op doeken van een flink formaat. Rauwe en imponerende werken die altijd geïnspireerd zijn door muziek (Art driven by music). Muziek is een belangrijk onderdeel in deze expositie. Hans Dagelet bekend als muzikant en acteur is ook een bijzonder kunstenaar/schilder. Hij zal een zijn beste en spraakmakenste werken tentoonstellen. Ook worden er schilderijen van Herman Brood tentoongesteld, hij blijft actueel zelfs 22 jaar na zijn overlijden. Herman is dan ook weer een inspiratie bron voor de nieuwe lichting kunstenaars zoals Milan the Artist en Djor.

De fotografie door de bekende fotografen zoals Patricia Steur, Govert de Roos, Ron Tetteroo goed vertegenwoordigd, maar ook young talents als Aron Kroes, Merette Uiterwaard zijn van belang voor een succesvolle expo.

Deelnemende kunstenaars zijn: Frédérique Spigt, Rep Ringel, Patricia Steur, Natalia Olhova, Govert de Roos, Erik Hazelhoff Roelfzema jr., Herman Brood, Ron Tetteroo, Sanne Terweij, Samira el Bali, Florentijn Bruning, Martihjn de Groot, Hans Dagelet, Aron Kroes, Merette Uiterwaard, Tostiej, Milan the Artist, Djor, Guus van Vugt.

De vernissage vindt plaats op vrijdag om 19.00 uur
17.00 - 22.00 met Cornald Maas (Avro-Tros), muziek Hans Dagelet en Esther Apituley, special quest DJ.

Openingstijden:
Zaterdag: 10:00 - 18:00 uur
Zondag: 10:00 - 18:00 uur
Maandag: 10:00 - 18:00 uur

Gratis entree

Voor meer informatie over de Rolling Art Shows of voor een interview met één van de kunstenaars kunt u contact opnemen met,
Lieuwe van der Chijs: Tel. +31 6 54967814.
Rolling Art Shows

website
Nieuwsbrief Loods 6
Ontvang het laatste nieuws over evenementen en activiteiten rondom Loods 6.