Loods 6 logo
Agenda - Loods 6

Expired activities

Suzi & Friends

22 & 23 september. 12:00AM - 10:00PM

When: 22 & 23 september 2023. Open: 12:00AM-10:00PM.
Location: Loods6, Surinamekade 30
free entrance

Suzi warmly invites you to Suzi & friends.

Participants: Astrid Ardagh, Lucas Atteveld, Sharan Bala, Ossip Blits, Lucien Easton, Max Glader, Melle van Herwaarden, Malte Hultgren, Olya Korsun, Carl Otto Linde, Brigitte Louter, Aaron McLaughlin, Fernanda Barhumi, Jonas Morgenthaler, Mica Pan, Snorre sverreson Skarveland Petlund, Ignas van Rijckevorsel, Arto Rta, Clemens Stumpf, UBSK, Philip Ullman, Piotr Urbaniec, Meis Vranken, Nolwenn Vuillier, Bernardo Zanotta.

Read more

MONO Japan 2023

15 t/m 17 september 2023

MONO Japan wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden in Amsterdam. Bij deze editie van MONO Japan staat de verbinding tussen mensen en objecten centraal onder het thema Community. Door na te denken over de rol van Community in vakmanschap, zullen we nieuwe ervaringen en objecten ontdekken.

IN DE BAGAGEHAL: KNSM-laan 289

Read more

Applied Art Forms: Open Studio

14 t/m 20 juli 2023

De studio en showroom van Applied Art Forms is elke dag open van vrijdag 14 juli t/m donderdag 20 juli tussen 11:00-14:00 uur aan de KNSM-laan 113.

Read more

Pansa Ceramics Summer Market (5 year anniversary)

8 juli 2023

Zaterdag 8 juli organiseert Studio Pansa een keramiekmarkt ter aanleiding van hun 5 jarig bestaan. Meer dan 25 makers presenteren en verkopen het werk dat ze in de studio maken. Een geweldige gelegenheid om Amsterdams handgemaakt keramiek direct van de maker te kopen. Ze geven ook demo’s, draaien lekkere muziek en hebben een bar waar heerlijke hapjes en drankjes te krijgen zijn.

Read more

Eindexpositie Nieuwe Akademie Utrecht 2023

23, 24 en 25 juni 2023

Tien studenten van de Nieuwe Akademie Utrecht (NAU) tonen werk waarmee ze de kunstopleiding afronden.

IN DE BAGAGEHAL: KNSM-Laan 289

Read more

Expositie Ruimbagage

10 en 11 juni 2023

Op 10 en 11 juni vindt de expositie Ruimbagage plaats van de derdejaars studenten van de beeldende kunstopleiding MKXtra in de Bagagehal. De expositie wordt geopend door beeldende kunstenaar Elaine Vis op zaterdag 10 juni om 16:00 uur. Met kunstenaars Frans Nissen, Sabine Charles, Emma Wong, Joke Witte, Anneke Treffers, Saskia Peschar, Jan Hein van Joolen en Ferial Dalen.

Read more

Eindexpositie Emergo Fotoacademie

25 t/m 28 mei 2023

n mei '23 studeren 33 studenten van de Fotoacademie in Amsterdam af. Alle afstudeerwerken worden onthuld tijdens de afstudeerexpositie Emergo, van 25 t/m 28 mei in Loods 6 in Amsterdam. Veelzijdige expositie; van autonoom tot documentair en van beelden aan de muur tot video-installaties.

Emergo betekent ‘naar voren komen’ in het Latijn. Voor de studenten vertegenwoordigt het de start van onze carrière als professionele beeldmakers. Zij hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om hun werk te ontwikkelen en om te groeien als kunstenaars.

IN DE BAGAGEHAL KNSM Laan 289

Read more

Expositie Kracht

13 t/m 21 mei 2023

De leden van de Onafhankelijken zochten dit jaar samen met een gastkunstenaar naar wat KRACHT voor hun betekent en welke vorm zij daar aan konden geven. Dit samenwerkingsverband met wisselend nieuwe gasten, heeft er voor gezorgd dat deze vereniging elk jaar weer voor een verrassend nieuwe expositie zorgt. Dit keer met KRACHT, gezien en gemaakt door ruim zeventig kunstenaars.

IN DE BAGAGEHAL: KNSM Laan 289

Read more

4 mei herdenking De Kroonvaarders

4 mei 2023

De Kroonvaarders, vereniging van oud KNSM-medewerkers, VOS, Vereniging Ons Suriname en bewoners KNSM-eiland herdenken op 4 mei de 247 koopvaardijveteranen van de KNSM, slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Read more

Liminal Space

17 t/m 19 maart 2023

Moderne kunst van nieuw werk kunstenaar Malou Nahuys

IN DE BAGAGEHAL: KNSM Laan 289

Read more

Expositie De Reis

3 & 4 maart 2023

Vrijdag 3 maart opening van ‘De Reis’: expositie van Leger des Heils deelnemers.

IN DE BAGAGEHAL KNSM Laan 289

Read more

Boekpresentatie 'Ontsporen' van Sarai van de Boel

10 februari 2023

In Ontsporen / Off Track zijn kunst en filosofie de inspiratie om anders te kijken naar het dagelijks leven en naar organisaties. Met een filosofische benadering daagt Sarai van de Boel de lezer uit om van binnenuit naar eigen systemen te kijken en laat inzien dat ontsporen mag.

Vrijdag 10 februari 16.30 uur, inloop vanaf 16.00 uur

CENTRALE HAL in LOODS 6 KNSM Laan

Read more

The Call To

20 januari 2023

"With ‘THE CALL TO…’ iNDiViDUALS Studio celebrates the ballroom scene together with the Dutch Chapter of the Legendary House of Comme des Garçons. The event continues the ongoing dialogue with the ballroom community. And teaches the audience more about the origin, meaning and energy of Ballroom through a Panel Talk and multi-media publications. These include a showcase of the custom-made garments for the House members, discussing the spectrum of femininity and masculinity, and how one can flow fluidly between genders."

IN DE BAGAGEHAL KNSM Laan 289

Read more

Eindexpositie Blik Fotoacademie

15 t/m 18 december 2022

22 beeldmakers van de Fotoacademie exposeren hun eindexamenwerk in De Bagagehal/Loods 6, Een loods vol fotografie en film, met gratis toegang.

IN DE BAGAGEHAL KNSM Laan 289

Read more

(re)Discoveries

9 t/m 11 december 2022

Kunstcoach Manuela Klerkx lanceert (re)Discoveries, een nieuwe kunstbeurs die van 9 tot en met 11 december plaatsvindt in De Bagagehal/Loods 6 in Amsterdam

Wat hebben kunstenaars als de 92-jarige Ines van den Kieboom (dit jaar opgepikt door de fameuze Tim Van Laere Gallery, Antwerpen), Jacqueline de Jong (1939, Dürst Britt & Mayhew, Den Haag) en Jacqueline Peeters (1961, Galerie Gerhard Hofland) met elkaar gemeen? Juist, dat ze (soms) pas laat waardering en erkenning kregen voor hun werk maar wel al jaren kunst maakten, door roeien en ruiten gingen, soms een tijdlang uit beeld verdwenen, maar nooit opgaven. Hun talent, passie en doorzettingsvermogen, maar ook de manier waarop ze zichzelf (her)uitvonden en (her)ontdekten, is de inspiratiebron voor de beurs (re)Discoveries.

IN DE BAGAGEHAL KNSM Laan 289

Read more
Interested in organizing an event or rent the space in Loods 6?
Contact us
The most beautiful collection for your interior: art, design, wooden floors, ceramics...
View the stores