Loods 6 logo
(re)Discoveries - Loods 6
test2
slider-arrow

(re)Discoveries

9 t/m 11 december 2022

Kunstcoach Manuela Klerkx lanceert (re)Discoveries, een nieuwe kunstbeurs die van 9 tot en met 11 december plaatsvindt in De Bagagehal/Loods 6 in Amsterdam

Wat hebben kunstenaars als de 92-jarige Ines van den Kieboom (dit jaar opgepikt door de fameuze Tim Van Laere Gallery, Antwerpen), Jacqueline de Jong (1939, Dürst Britt & Mayhew, Den Haag) en Jacqueline Peeters (1961, Galerie Gerhard Hofland) met elkaar gemeen? Juist, dat ze (soms) pas laat waardering en erkenning kregen voor hun werk maar wel al jaren kunst maakten, door roeien en ruiten gingen, soms een tijdlang uit beeld verdwenen, maar nooit opgaven. Hun talent, passie en doorzettingsvermogen, maar ook de manier waarop ze zichzelf (her)uitvonden en (her)ontdekten, is de inspiratiebron voor de beurs (re)Discoveries.

Op (re)Discoveries is werk te zien van een groep kunstenaars die zich – soms een leven lang, soms nog maar heel recent - maar altijd vol overtuiging op het kunstenaarsbestaan hebben gestort. Wat ze gemeen hebben: hun werk is een (her)ontdekking, een coming out, een eerste proeve, of een sneak preview van een oeuvre dat lang op de spotlights heeft gewacht. Er is werk te zien van kunstenaars die na een werkzaam leven of een succesvolle artistieke carrière een geheel andere route zijn ingeslagen; kunstenaars die na een jarenlange break - bijvoorbeeld door ouderschap - de draad weer hebben opgepakt of die pas sinds kort de penseel ter hand hebben genomen. Ook is er werk te zien van kunstenaars die zichzelf hebben (her)uitgevonden en na jaren research tot de overtuiging zijn gekomen dat hun werk gezien mag worden. Voor ervaren en onervaren kunstkijkers en -kopers, en voor iedere portemonnee, valt er veel te ontdekken: van schilderijen tot sculpturen en van foto’s en objecten tot installaties.

Opening (re)Discoveries: Vrijdag 9 december van 17:00 - 20:00 uur
Beursdagen: Zaterdag 10 en zondag 11 december van 11:00 - 18:00 uur

Meer info: Instagram en Facebook

IN DE BAGAGEHAL KNSM Laan 289

website
Newsletter Loods 6
Receive the latest news about events and activities around Loods 6.