Loods 6 logo
Eindexpositie Nieuwe Akademie Utrecht 2023 - Loods 6

Eindexpositie Nieuwe Akademie Utrecht 2023

23, 24 en 25 juni 2023

Tien studenten van de Nieuwe Akademie Utrecht (NAU) tonen werk waarmee ze de kunstopleiding afronden.

NEW NAU laat een brede waaier aan technieken, stijlen en media zien. Een rood gangenstelsel waar nooit een einde in zicht is; op de rand van abstractie balancerende animatiefilms; grote wandvullende werken uit tientallen losse schilderijen met pictogrammen die samen een gefragmenteerd verhaal vertellen; een uit talloze beeldlagen opgebouwde film die abstract lijkt, maar waarin de werkelijkheid misschien toch doorschemert.

En ook: verrassende minimale ingrepen in de buitenruimte, kleurrijke installaties die vragen om hernieuwd respect voor de natuur, uitsneden uit foto’s die samen een verleden of een verhaal oproepen, getekende tijdsbeelden van mensen en voorwerpen, grote suggestieve houtskooltekeningen waarin het licht en donker op de spits is gedreven en geconcentreerde schilderijtjes die inzoomen op lichaamsdelen en de huid.

Met kunstenaars:
Janny Baijens
Marja van Bezu
Petra ten Brinke
Robert Muis
Martha den Ouden
André Ploeg
Marieke de Rooy
Ana Rocha
Anke te Rietmole
Corina Stigter

Over NAU
De NAU is een vijfjarige kunstopleiding in deeltijd, gevestigd in Utrecht. De opleiding richt zich op volwassenen die meer intensiteit en inhoudelijkheid in hun werk zoeken. Studenten worden begeleid in de ontwikkeling tot zelfstandig beeldend kunstenaar met een eigen visie.

Open: vrijdag 23 juni tot en met zondag 25 juni 2023 van 11:00-19:00 uur

Uitreiking certificaten: zaterdag 24 juni 16:00 uur

IN DE BAGAGEHAL: KNSM-Laan 289

website
Nieuwsbrief Loods 6
Ontvang het laatste nieuws over evenementen en activiteiten rondom Loods 6.