Loods 6 logo
DU&MU - Loods 6
website

DU&MU

Tafelen is Delen

“Gastvrij design voor elke tafel” zegt directeur Neslihan Graumans over DU&MU. De nieuwe winkel in de winkelgalerij van Loods 6 in Amsterdam biedt meer dan design porselein, het is een plek waar iedereen welkom is. Je kunt langskomen voor een nieuwe bordenset, voor interieuradvies maar ook gewoon voor een goede cappuccino met gebak en een praatje.
Van de Turkse bodem naar de Nederlandse klei. Jarenlang werkte Neslihan in Amsterdam enthousiast als storemanager. Maar haar ambitie reikte verder en vele reizen naar haar geboortegrond vormden de inspiratie voor het ontwikkelen van haar eigen brand. Ze vond er haar zakenpartners, bezocht lokale ateliers en verdiepte zich in alle aspecten van de productietechniek. Want duurzaamheid en arbeidsomstandigheden zijn voor Neslihan net zo belangrijk als exclusief design en kwaliteit. Naast de import uit Turkije zullen er in de toekomst nog exclusieve merken uit andere landen aan de collectie toegevoegd worden. Toen er een mooi pand vrijkwam aan de KNSM-laan besloten Neslihan en haar zakenpartners de stap te wagen.

Durable & Mud (DU&MU)

“Duurzaam & Modder” vormen de basis voor een unieke collectie serviezen. DU&MU biedt duurzaam en verantwoord geproduceerd aardewerk, porselein en glas, en heeft alles in huis voor een complete tafeldekking. De collectie bestaat uit exclusief voor DU&MU ontworpen porselein, bestek, tafellinnen (handgeweven) en woon- en keukenaccessoires. Maar de winkel verkoopt ook andere brands zoals Porland, Esma Dereboy (handgemaakt servies) en Batta.

Mix & Match

De collectie is veelzijdig: van ingetogen minimalisme tot weelderig maximalisme. Met glazuurtonen die variëren van knalkleuren en dauwfrisse pastels tot non-kleuren zoals diepzwart, off whites en aardetinten. Bestel een complete set of combineer enkele items met een bestaand servies. Combineer structuren en stoffen in verschillende kleuren en creëer zo een heel eigen sfeer.
Een mooie ondergrond maakt een tafelsetting compleet. Neem een contrasterende kleur als basis of blijf in hetzelfde kleurenpallet, kies ingeweven patronen en subtiele prints of ga voor uni. De natuurlijke weefsels van DU&MU’s originele tafelkleden, tafellopers, servetten en placemats geven iedere gelegenheid een persoonlijke touch. Of je nu een nonchalante barbecue organiseert, de hele familie uitnodigt voor lunch of een romantische soirée hebt met je partner.

Nieuwsbrief Loods 6
Ontvang het laatste nieuws over evenementen en activiteiten rondom Loods 6.