Loods 6 logo
Stichting Kunstwerk Loods6 - Loods 6
Organisatie Gebouw Geschiedenis Cultuur/waarde Samenwerkingen Ruimtes huren

Stichting Kunstwerk Loods6

Stichting Kunstwerk Loods6 is exploitant en beheerder van creatief-cultureel verzamelgebouw Loods6. Het exploitatiemodel is zeer succesvol. Kunstenaars betalen relatief minder voor ateliers met veel licht, commerciële bedrijven en winkels betalen relatief meer voor royale kantoor- en werkruimtes aan de KNSM-laan of aan het IJ. Een andere inkomstenbron is de verhuur van De Bagagehal en de entreeruimtes voor evenementen en exposities. Zo kan de stichting al sinds de transformatie van het monumentale pand een sluitende en voor iedereen betaalbare exploitatie garanderen. Subsidies worden soms op projectbasis aangevraagd voor culturele activiteiten, verbeteringen aan het pand of andere, gezamenlijke doelen.

Daarnaast doet Kunstwerk Loods 6 de exploitatie van twee Broedplaatsen in Amsterdam.
Het Quarantainegebouw aan het Rietlandpark, naast het Lloyd Hotel, is eigendom van Stadsherstel Amsterdam.
In het gebouw zitten 14 ateliers die via de CAWA worden toegewezen en café Bombarie.
De Bonte Zwaan in de Houthavens is een broedplaats met 27 ateliers, een galerie, een presentatieruimte en 8 commerciële ruimtes. De ateliers worden toegewezen aan kunstenaars die aan de CAWA voorwaarden voldoen.

Het bestuur van de Stichting wordt gevormd door Guido Wallagh, Ineke Teijmant, Marie-Louise Boel en Huub Ostendorf. Ina Pronk, Rob Fokkens en Mildred Lammerts zijn verantwoordelijk voor de directievoering en het dagelijks beheer.

Organisatie Gebouw Geschiedenis Cultuur/waarde Interviews Samenwerkingen Ruimtes huren
Nieuwsbrief Loods 6
Ontvang het laatste nieuws over evenementen en activiteiten rondom Loods 6.