Loods 6 logo
De Kompaszaal - Loods 6
website

De Kompaszaal

Waar vind je nog zoveel ruimte?

Marije en Diederik ontvangen er veel grote groepen en schakelen dan weer moeiteloos over naar de buurtbewoner, die komt voor een kopje koffie of een glaasje wijn. Het uitzicht vanaf het terras over het IJ is onnavolgbaar mooi. Langs de gerestaureerde kraan uit de KNSM-tijd (nu hotelkamer) kijk je naar het Kompaseiland en naar de overkant, naar Noord.

Veel mensen denken bij binnenkomst: wat een prachtig monumentaal gebouw! Met al die originele architectonische details, de monumentale vloeren en trappen en de hier verzamelde artefacten uit vervlogen tijden. Dat je door moet lopen, de trap op moet gaan, omdat er boven die indrukwekkende jaren-vijftig entree nog een hele fijne plek is om koffie te drinken, te lunchen, te borrelen en te dineren, is iets wat je even moet weten. Het restaurant Kompaszaal leidt door dit gegeven een beetje een verborgen bestaan, waar vooral grote feesten, partijen en diners plaatsvinden voor groepen uit stad en ommeland. Is er een besloten feest of een groot diner, dan staat dat vermeld op de website, dus check die even voordat je komt.

De Kompaszaal is van woensdag tot en met zondag open voor iedereen. Daarnaast zijn er de de dansavonden die voor iedereen toegankelijk zijn. Diederik: ‘We zijn natuurlijk heel blij met die grote feesten, diners en lunches, maar je wilt de buurtbewoners ook een eigen plek geven. Elke vrijdagavond is er jaren’30 en 50’ swingjazz. Die avonden worden druk bezocht door de buurt maar ook door mensen van buiten.

De keuken is het domein van Chef-kok Letty Woudt. Zij werkt er met verse producten en houdt van creatieve gerechten. Er is veel aandacht voor mooie vegetarische gerechten en de mediterrane keuken. Diederik: ‘Dat benaderen wij overigens heel breed en af en toe vind je ook zomaar fusion asian style gerechten op het menu.’ Naast culinaire verrassingen heeft de Kompaszaal vooral ook visuele, ruimtelijke verrassingen voor je in petto. Oude mozaïeken en meubels, indrukwekkende kolommen, een gigantische glazen gevel met uitzicht op het IJ, een retro-bar met echte oude barkrukken, een pool-biljart voor de liefhebber.

Je kunt er trouwen en doorfeesten tot in de late uurtjes (officiële trouwlocatie!), vergaderen, workshoppen, lunchen, biljarten. Maar vooral ook: je geest de ruimte geven om even af te dwalen, bij een lekker glaasje dit of dat. Dat is waar deze Grootse zaal en dit weidse uitzicht over het IJ je op elk moment van de dag, in elke weersomstandigheid, heel makkelijk toe kunnen aanzetten. Geniet ervan.

Nieuwsbrief Loods 6
Ontvang het laatste nieuws over evenementen en activiteiten rondom Loods 6.