Loods 6 logo
SBK Kunstuitleen - Loods 6
website

SBK Kunstuitleen

De kracht van kunst

Inmiddels beschikt SBK over zeven vestigingen. De vestiging in Loods 6 is met het open depot extra bijzonder. Hier kan je zelf lekker struinen en op zoek naar je eigen topstuk. Kom je daar niet uit? Dan staat er altijd een gespecialiseerde medewerker klaar om samen een werk uit te zoeken of een gehele collectie samen te stellen.

Jong talent
Dat is natuurlijk te gek. Bij elk stuk -van schilderij tot beeld tot fotografie- denk je: hoe zou dat in mijn kamer staan? ‘In de 15 jaar dat SBK bij Loods 6 gevestigd is hebben zich kunstwerken als een olievlek verspreid over het eiland’, vertelt Manon Funcke van SBK. Om haar heen lopen mensen af en aan met schilderijen. ‘Iedereen is druk in touw voor de komende expositie in de Bagagehal van Loods6. Naast de Kunstuitleen organiseert SBK exposities. Zoals het jaarlijks terugkerende: ‘Sprouts Young Talents’. Hier vind je in één overzicht al het aanstormend talent van de Nederlandse academies bij elkaar.

Kunst op je studentenkamer
We dalen af en zien de enorme stukken en installaties al klaar staan. Erachter bevindt zich het depot waar kunst uit heel Nederland is opgeslagen. Manon: ‘Niet alles is zo groot hoor. Ook als je minder vierkante meters hebt is er volop keus. SBK is er voor een breed publiek en maakt kunst toegankelijk voor iedereen. Want waarom zou het allemaal in een museum moeten hangen? Het is juist leuk als het onderdeel wordt van het dagelijkse. We zien nu dat ook kinderen van onze abonnees zich aanmelden als zij op kamers gaan, dat is natuurlijk fantastisch!’

Test je smaak
Zo werkt het: Bij SBK betaal je een vast bedrag per maand waarvan je een groot deel spaart. Zodat je, mocht je geen afstand meer kunnen doen van het kunstwerk, daarmee al een deel van het werk kan betalen. Liever iets anders aan de muur? Dan breng je het gewoon terug en ruil je het voor iets anders. Online vind je 5000 van de 40.000 werken uit de collectie. Weet jij: Ik hou van het vroege werk van Rembrandt (?) maar dan in de stijl van van Gogh (?) dan zetten de medewerkers van SBK het werk voor je klaar en hoef jij alleen nog maar te kiezen. Geen nood, je kunt je abonnement elk moment opschalen zodat je ook met meerdere werken naar huis kan. Lekker flexibel dus, en dat al 60 jaar!

Nieuwsbrief Loods 6
Ontvang het laatste nieuws over evenementen en activiteiten rondom Loods 6.