Loods 6 logo
Fit Aan 't IJ - Loods 6
website

Fit Aan 't IJ

Ongedwongen trainen

Als er in de zaal meer dan een handjevol mensen gelijktijdig maar op hun eigen niveau aan het trainen zijn, noemt Jerry het al ‘gezellig druk’. Heel veel drukker hoeft het van hem niet te worden. Niet nodig, lacht hij. Het is goed zo. Comfortabel en zonder wachttijden bij de apparaten. Reclame maken doet hij dan ook nooit. Niets voor hem. Deze intieme sportschool in de robuuste catacomben van Loods6 is er eentje voor de mensen, voor de buurt. Vooral dat.

Natuurlijk vind je bij Fit aan ’t IJ alles wat je nodig hebt om alle spieren, pezen en vezels in je lichaam aan het werk te zetten. Maar het gebruikelijke pump-it up sfeertje met glanzende spierballen en strakke pakjes ontbreekt. Jerry: ‘Dit is de buurtsportschool van het Oostelijk Havengebied. Veel meer een laagdrempelige club, echt een club, dan een harde zweetschool. Mensen kennen elkaar. Dat is prettig.’

De meeste klanten komen natuurlijk niet alleen omdat het zo leuk is, maar omdat het ook noodzakelijk is. Omdat je nou eindelijk eens iets wil doen aan die lage rugpijn. Omdat je moet revalideren, afvallen, of omdat je tegenwoordig iets te veel zittend meer aan je conditie moet werken dan vroeger, zeg maar. Maar moeten wordt vanzelf minder moeten, bij Jerry en zijn familie (het hele gezin werkt mee). Je krijgt er alle tijd. Alle aandacht. En natuurlijk een op maat gemaakt, zeer persoonlijk sportprogramma, met handige smartcards die je helpen onthouden wat je moet doen. Er staan tevens een kleine infrarood sauna in de heren als wel in de dameskleedkamer om de vermoeide spieren na afloop te verwennen. En natuurlijk weer een lekkere cappuccino of kop thee, aan de bar.

Onder leiding van ervaren instructeurs kun je bij Fit aan ‘t IJ ook lessen zoals boksen, pilates, trx, bodyshape, spinning en yoga volgen. Kijk maar eens op het rooster. Voel je vooral niet verplicht, want niemand, behalve misschien jijzelf, vindt het erg als je er een keertje niet bent. Maar woon of werk je in de buurt en heb je een moetje – van slappe knie tot stijve nek – kom dan eens langs bij de club die niet jaagt en jacht, maar die op een zeer mensvriendelijke manier zorgt dat je lekker in beweging komt.

En als je dan na afloop weer naar buiten loopt, heel tevreden met jezelf na al dat sporten, dan is daar, vooral zo rond de vallende avond, altijd weer dat prachtige uitzicht over het wijde IJ, met de af en aan varende pontjes. Als je binnen bij Jerry je rust en je balans nog niet gevonden hebt, dan kom je ‘m hier op de kade vanzelf tegen. Prachtplek.

Bijzonderheden:

• Chipcards onthouden je programma en je progressie, zodat je niet elke keer hoeft na te denken wat je ook alweer moest doen.
• Jerry werkt samen met veel fysiotherapeuten uit het OHG, het label ‘ervaringsdeskundige’ heeft bij hem een gouden randje. Kneuzingen, blessures en pijntjes neemt hij allemaal even serieus – de begeleiding is uitstekend.

Nieuwsbrief Loods 6
Ontvang het laatste nieuws over evenementen en activiteiten rondom Loods 6.