Loods 6 logo
pols potten - Loods 6
website

pols potten

De Grote-Gebaren Brandstore

Een citroengeel kussen met gehaakte bloemen op een ingetogen groen linnen bankje, een bijzettafeltje in de vorm van een gouden kraanvogel met een glazen blad op zijn hoofd, blauw-chinees serviesgoed met eigen prints: bij pols potten is de lol dat je je niet hoeft in te houden. Alles past bij alles en is van een tijdloze en grootse uitbundigheid. Als het ambachtelijk gemaakt is, voel je de schone oneffenheden. Als het goud is, glimt het tot op zonnebrillen-niveau. Als het kleurrijk is, is het bont. Leef je uit, roept de hoge kast vol paradijselijke kussens. Hou je niet in, fluisteren de hebbedingetjes in de grote vitrinebakken die dienstdoen als toonbank. Bij pols potten krijg je goede zin, je eigen smaak komt op een verrukkelijke manier terug, de wereld ligt weer aan je voeten. Alles kan. Niet Trumpsiaans of decadent, maar in een heerlijke stijl en met een onmiskenbare klasse.

Elke week staan ze wel ergens in de grote wereldwijde woonbladen, op internationale woonbeurs zijn ze present. pols potten is uitgegroeid tot een merk dat inmiddels over de hele wereld warenhuizen en woonwinkels voorziet van verfrissende collecties bijzondere woonproducten, bizarre vazen, serviesgoed, banken en stoelen van eigen makelij. De winkel aan de KNSM-laan is uniek, de enige echte pols potten imagestore ter wereld. Nergens anders zie je zo veel pols potten bij elkaar. Nergens anders is de beleving van het merk zo intens.

Wie creatief directeur Jan Wolleswinkel een beetje kent en zijn vermogen om overal de lol en de mogelijkheden van in te zien, snapt hoe het zo ver heeft kunnen komen. Van potten -en glazenwinkeltje in de Jordaan tot wereldconcern en een collectie die uit 100% eigen producten bestaat. Door zijn connecties met ambachtelijke fabriekjes en makers over de hele wereld is Jan in staat om nagenoeg alles wat hij wil hebben ook daadwerkelijk geproduceerd te krijgen. Geblazen en geslepen glaswerk, handgesneden houten
bijzettafeltjes-uit-één-stuk, enorme porseleinen vazen met kunstige 3d-bloemen, onnavolgbaar moeilijk om te maken, toch gelukt. En 100% eigen design of in samenwerking met andere Nederlandse ontwerpers. In grote containers komt het allemaal aan, Uit China, Senegal, soms ook eigen land. In gedoseerde plukjes arriveert de nieuwe collectie steeds in de enige pols potten winkel te wereld, aan de KNSM-laan. Waar het pols potten team er elke keer weer een nieuw feest van weten te maken. Met verrassende etalages. Grote hoge kasten vol met hebbedingen. En mooie hoekjes om neer te ploffen op een bank, met prachtig uitzicht over het golvende IJ. Zelfs de winkel in het voormalige pakhuis zelf is groot en royaal en daardoor zo relaxed. Niet van dat benauwde.

Mis je iets als je pol potten niet kent? Zeker. Beroemde stylisten, grote woonbladen en interieur-freaks weten de brandstore in Loods6 al jaren te vinden en dat is echt niet voor niets. De betere cadeaus voor vrienden en bekenden, bizarre interieurideeën, een lief klein theelichtje of een enorme Staande Lamp: je komt er niet makkelijk met lege handen vandaan. Neem de plattegrond van je nieuwe appartement mee, of foto’s van je bestaande interieur en de behulpzame medewerkers helpen je om er met hele andere ogen naar te kijken. Comfortabel. Royaal. Geestig! Of gewoon heel, heel erg mooi. Weg met de kleingeestigheid. Op naar pol’s.

Nieuwsbrief Loods 6
Ontvang het laatste nieuws over evenementen en activiteiten rondom Loods 6.